Noodles fa'aosofia e 'mafaufauga fa'apisinisi'

E ui o le faʻamaʻi Covid-19 na toetoe a faʻaumatia ai pisinisi faleaiga i le lalolagi atoa, o le faʻalavelave na avea ma faʻamanuiaga mo tagata fai luosifen.

I tausaga aʻo leʻi amataina le faʻamaʻi, na faia e le au fai saimini i Liuzhou se manatu e ui i se auala ese mai i latou o loʻo auina atu i fafo meaʻai faʻapitoa i isi vaega o Saina e ala i le tatalaina o faleaiga poʻo faleoloa, pei o leLanzhou saii toso limamaSha Xian Xiao Chi - po'o meaai a le itumalo o Sha.

O le tele o filifili o lo'o ofoina atu nei mea'ai i lala i le atunu'u atoa, o le taunu'uga lea o taumafaiga fa'atino a malo fa'alotoifale efa'aliliu a latou ipu ta'uta'ua i fa'asalalauga fa'apitoa.

O se aai faatauvaa i saute sisifo o Saina, o Liuzhouse faavae autumo pisinisi tau taavale,e tusa ma le 9% o le aofaiga atoa o le gaosiga o taavale a le atunuu, e tusa ai ma faʻamaumauga a le malo o le taulaga.Faatasi ai mase faitau aofa'i e 4 miliona, o le taulaga o loʻo i ai le sili atu ma le 260 tagata gaosi vaega o taavale.

E oʻo atu i le 2010, ua uma ona maua e le luosifen se tagata mulimuli ina ua uma ona faʻaalia i luga o faʻamaumauga o meaʻai "Ose u o Saina.”

O filifili luosifen faʻapitoa na amata ona oso aʻe i Beijing ma Shanghai.Ae e ui lava i nisi o le fiafia muamua ma amalo tulei, ua pa'ū fa'atauga i totonu o faleoloa.

Ona i ai lea i le 2014, na maua ai e le aufaipisinisi Liuzhou se manatu: Mass gaosia le saimini ma afifi.

I le taimi muamua, sa le'i faigofie.O saimini, na faia muamua i faleaoga leaga, e na o le 10 aso e tumau ai.Na fa'atosina e le au pulega nisi o mafutaga faaleaoaoga ona o popolega i le tumama.

O fa'aletonu e le'i fa'agesegese ai le malosi i totonu o se 'a'ai ta'uta'ua ona o le fa'apotopotoina ma le fa'avasegaina.

A'o fa'atupula'ia le tele o a'oa'oga luosifen, na amata ai loa ona fa'atonutonu e le malo o Liuzhou le gaosiga ma le tu'uina atu o laisene i fale gaosi oloa na ausia ni mana'oga patino,e tusa ai ma le aufaasālalau a le setete.

O taumafaiga a le Malo ua mafua ai le tele o suʻesuʻega ma le faʻaleleia o tekonolosi i le saunia o meaʻai, gaosiga, faʻamaʻi ma le afifiina.I aso nei, o le tele o pusa luosifen i luga o le maketi o loʻo i ai le ola faʻapolopolo e oʻo atu i le ono masina, lea e mafai ai e tagata, latalata pe mamao, ona fiafia i meaʻai tutusa ma se sauniuniga itiiti.

"I le fatuina o pusa luosifen, na nono mai e tagata Liuzhou le 'mafaufauga faapisinisi' o le aai," o le tala lea a Ni.

Soul o le supo

E ui o le sisi atonu o se mea e sili ona le masani ai i totonu o le luosifen, ae o lala o ofe i le lotoifale o mea ia e maua ai le agaga i le sua saimini.

O le manogi leaga o Luosifen e sau mai le fa'afefeteina o le "suan sun" - o'o'ona o'o'a.E ui lava ina gaosia i totonu o se falegaosimea, o pusa fana uma e faʻatau atu i le luosifen o loʻo faia i lima e tusa ai ma tu ma aga a Liuzhou, fai mai tagata gaosi oloa.

O fa'a'afu e matua'i fa'atauaina i Saina, o latou mea'ai ma'ale'ale e fai ma mea e lagolago ai le tele o fua o kuka.

Ae a oo ina tupu vave le ofe, o le faamalama o le tofo mo ona pu e matua puupuu lava, lea e tulai mai ai luitau mo sauniuniga ma le faasaoina.

Ina ia faatumauina le fou atoatoa, o le au faifaatoʻaga i le taulaga o Liuzhou e ala i le vaveao mo le tuliga.O le faʻamoemoe mo le pito o le laʻau, ona o loʻo faʻafefeteina mai le eleele, latou te tipi ese ma le faʻaeteete ia lala i luga aʻe o le rhizome.A o lei oo i le 9 i le taeao, e seleseleina laau ma tuu atu i fale gaosi oloa.

O le a se'e fo'i fa'a'au'au, pa'u ma tipi.O fasi pepa o le a nofo i totonu o le vai pickling mo le itiiti ifo ma le lua masina.

O le sosi faalilolilo o le pikiina, e tusa ai ma le tala a Ni, o le faʻafefiloi o vaipuna a le Liuzhou i le lotoifale ma le sua o le piko tuai.O vaega fou uma e iai le 30 i le 40% o le sua tuai.

O le fermentation mulimuli ane e le na o se taaloga faatalitali.E manaʻomia foʻi ona mataʻituina lelei.O “pickle sommeliers” ua masani aitotogi e sogisogi i le “ofe oona”e su'esu'e le fa'agasologa o le fa'apa.

Mea'ai maloloina lelei

E ui lava e maua mai ai musumusuga mai meaʻai faigofie, ae le tatau ona faʻavasegaina le luosifen afifiina, fai mai Ni.Nai lo lena, e manaʻo o ia e taʻua o se "meaʻai faʻapitoa i le lotoifale," aua e leʻi faʻaleagaina le lelei poʻo le fou.

“O le au gaosi Luosifen latou te faʻaaogaina mea manogi - star anise, pepa faʻamaʻi, fennel ma kinamoni - e fai ma mea faʻasao masani e faʻaopoopo i mea manogi," o le tala lea a Ni."Faʻalagolago i le fua, e le itiiti ifo ma le 18 mea manogi i totonu o le susu."

Nai lo le fa'aopoopoina o le pauta fa'aono, o le sua luosifen - e masani ona fa'aputu i totonu o taga - e fa'atupuina e ala i faiga fa'a'ala'au fa'avela, fa'atasi ai ma le tele o sisi, ponaivi moa ma ponaivi pua'a o lo'o nofo i totonu o vela mo le silia ma le 10 itula.

E fa'atatau fo'i le faiga fa'apitoa i saiisa araisa - o le uiga autu o le ipu.Mai le oloina o saito i le ausa e fa'agogo i le afifiina, e mana'omia a itiiti ifo ma le fitu fa'atinoga e fa'atino i le lua aso atoa - ua fa'apu'upu'u le taimi fa'afetai i le fa'aautomatika - e ausia ai le tulaga fa'avalea "al dente".

Po'o le a lava le kuka, e liu silika ma maseesee le saimini, a'o tu'u ese uma tofo malosi i totonu o le ipu.

“O tagata o loʻo nonofo i le fale ua maualuga atu le faʻamoemoe mo meaʻai faigofie.Ma e sili atu nai lo le faatumuina o le manava;latou te fia auai i se faiga masani e fai ai se mea suamalie,” o le tala lea a Shi.


Taimi meli: Me-23-2022