O se ipu luosifen e fa'aalia ai se auala fou e alu ese ai mai fa'alavelave

O le faʻamaʻi puipuia ma le faʻatonutonuina o faʻamaʻi na faʻatinoina i Shanghai, Beijing ma isi nofoaga na fesoasoani faʻanoanoa e faʻateleina le faʻatau atuluosifen, o se mea'ai supa saiisa araisa.O le mea moni, ua fa'atau atu pei o keke vevela.

Luosifenna afua mai i Liuzhou, Guangxi Zhuang autonomous region, i le 1970s ma faʻaalia ai le vermicelli araisa faʻafefeteina i se supa vevela, faʻapipiʻi i meaʻai faʻapitonuʻu e aofia ai fafie, fatu pi, turnips, pinati ma tofu.Ma e ui lava o le ipu, na muamua faʻatau atu i faleoloa i tafatafa o le auala e fai ma meaʻai, o loʻo i ai le upu "snail" i lona igoa Saina, e le masani ona aliali mai sisi i totonu o le ipu ae e faʻaaogaina e tofo ai le supo.

I le taimi muamua, o tagata Guangxi o loʻo galulue i isi itumalo o le a taumafai malosi e suʻe faleʻai poʻo faleoloa faʻatau.luosifenso'o se taimi latou te lagona ai le ma'i aiga.Na fa'agesegese, na maua le fiafia i le 'autalavou i le atunu'u atoa.

O le fa'atauina o fa'aputuluosifenua fa'aauau pea ona fa'atupula'ia, aua ua avea ma mea'ai tatau mo le tele o tupulaga talavou, ae maise lava i latou na fananau mai pe a uma le 2000. Fa'atasi ai ma tapula'a o feoaiga a tagata e fa'ateleina ai a'afiaga o le fa'ama'i, o lo'o i ai se ipu manogi manogi.luosifenua avea ma se fa'aoso-fa'aola mo le to'atele.

Na lauiloa le ipu i tupulaga talavou aemaise lava ina ua uma ona fautuaina e le malo o Liuzhou i le 2014 lena mealuosifenia mua'i afifi e pei o isi ipu saimini.E tusa ai ma lea, na amataina e le pulega o le lotoifale Liuzhou taumafaiga e fausia se siosiomaga sili atu ona gafatia ma fesoasoani i kamupani maketi e foia faigata e faʻateleina le faʻatau atu oluosifen.

E ui lava i le amataga, o le tele lava o le gaosiga o faleaoga, lea na taumafai ai tagata uma i le atinaʻeina o mea faʻapitoa, meafaigaluega ma afifiina, o faiga faʻavae a le malo i le lotoifale e faʻatonutonu le atinaʻeina o alamanuia ua faʻamautinoaina le lelei o oloa faʻapipiʻiina.O se taunuuga, e oo atu i le faaiuga o le 2021, e 127 ua uma ona afifiinaluosifengaosi oloa i Liuzhou.Ma faafetai i le e-commerce,luosifen, o se mea fa'apitonu'u, ua ulufale atu i le potu 'ai o le tele o aiga i le salafa o le atunu'u.

Liuzhou ofisa o pisinisi faʻamaumauga o loʻo faʻaalia i le 2021, o tupe maua a leluosifeno alamanuia filifili e 50.16 piliona yuan ($7.4 piliona), faatasi ai ma le afifiina muamualuosifenfa'atauga o'o atu i le 15 piliona yuan, i luga 38.23 pasene i lea tausaga ma lea tausaga.A'o le fa'atauina o faleoloa fa'aletino i le atunu'u, na o'o atu i le 20 piliona yuan, o se si'itaga o le 75.25 pasene o lea tausaga ma lea tausaga.

O le faʻatinoina o le faʻatinoina o se faasologa o tulaga faʻavae o se vaefaʻamatalaga manino i le tulaʻi mai o Liuzhouluosifen.Ina ia mautinoa le lelei ma le saogalemu oluosifen, le Liuzhou Luosifen Industry Standardization Technical Committee ma le Liuzhouluosifenfa'atūina faiga fa'avae filifili filifili alamanuia.

Na faalauiloa foi e Liuzhou le faailogaina, tulaga faatonuina ma le atinae tele o leluosifenalamanuia, ma talosaga mo le National Geographic Indication faailoga, lea na manumalo ai i le 2018. E ese mai le faatuina o seluosifennofoaga autu o asiasiga lelei maluosifenfaavae mea mata, ua fausia foi Liuzhou ki lualuosifenpaka, lea na tosina mai ai le silia ma le 100 pisinisi i luga ma lalo, faafaigofieina le atinae maoae o le vaega mai se faleaoga laiti i se fuifui alamanuia faaonaponei.

O mea fou ma atina'e ua iloga ai e le gata ile pito i lalo a matagaluega a le malo ae faapena foiluosifentuputupu a'e vave a le au gaosi oloa.Liuzhou ua sili atu nai lo 110 faasaienisi ma tekinolosi fou pateni e faatatau iluosifen, o lona tofo o loʻo faʻalauteleina i isi mea taumafa, e oʻo atu ai i le gaosiga o meaʻai fou e pei oluosifenaraisa,luosifenulo vevela maluosifenkeke masina.

I le taimi nei, o loʻo taulaʻi Liuzhou i le faʻalauteleina o le galulue faʻatasi ma aʻoga suʻesuʻe ma faʻavaeluosifenalamanuia “academician workstation”.

Initaneti +Luosifen, luga ole laiga Liuzhouluosifentausamiga, faʻasalalauga faʻasalalau e taula i luga o le initaneti, ma aga i luga o faʻasalalauga faʻaagafesootai ua faʻaopoopoina i le taʻutaʻua o le ipu, ma tuʻuina atu ai le "luosifen + turisi faʻaleaganuʻu", luosifen femalagaaʻi laina faʻapitoa ma isi gaioiga.

E tusa ai ma faamaumauga a le ofisa o atinae i tua o Liuzhou, o le Liuzhouluosifenalamanuia ua maua ai galuega mo le silia ma le 300,000 tagata i le lotoifale, e aofia ai le sili atu ma le 200,000 tagata i tua, ma fesoasoani e siitia ai le silia ma le 5,500 aiga ma le silia ma le 28,000 tagata mai le mativa.

I aso nei, o Liuzhouluosifenfa'avae mea mata'utia ua salalau i luga o le 552,000 mu (36,800 hectares), e aofia ai fa'avae fa'ata'ita'iga e 12 mo le gaosiga o mea mata.

E lē gata i lea,luosifenua faasolosolo malie ona lauiloa i maketi i fafo.Fuainumera fa'aalialuosifenua auina atu i fafo i le silia ma le 20 atunuu ma itulagi, faatasi ai ma lona aofaiga auina atu i fafo i le 2021 oo atu i le $8.24 miliona, i luga 89.86 pasene tausaga i lea tausaga.Ia Mati i lenei tausaga, na faʻatulaga ai e Guangxi se faʻamoemoega fou e auina atu i fafo mo le 2025: sili atu i le 100 miliona yuan.

E le gata i lea, o nisi atinaʻe ua amata faʻasalalauga faʻasalalau e-pisinisi, ma o tagata na fananau mai pe a uma le 2000 o loʻo umia faʻasalalauga i aso uma e faʻatau atu.luosifen, e oo lava i nisi o tagata mai fafo e ofo fua atu i le faalauiloa faalauiloa i fafo.I le Fa'aaliga a Saina-ASEAN,luosifenua avea ma se tasi o oloa e sili ona lauiloa, ma ua faateleina le numera o tagata faatosina mai fafo ua taulai atu o latou mata i luga o Liuzhouluosifen.

Fa'asaga i tua o le fa'agesegese o le fa'atupulaia o le tamaoaiga i totonu o le atunu'u ma fafo, o le si'itia o fa'atauga oluosifenatagia le maufetuunaʻi o pisinisi faʻapitoa ma faʻaalia isi pisinisi ma atinaʻe auala e alu ese ai mai faʻalavelave e ala i mea fou.

Le tusiga mai https://www.chinadailyhk.com/article/273993#A-bowl-of-luosifen-shows-innovative-way-out-of-trouble


Taimi meli: Iul-11-2022